Международният хоров фестивал „Черноморски звуци” се организира и провежда в началото на м. юни. Той е своеобразен културен мост между творци и изпълнители от различни държави. В него вземат участие непрофесионални академични и народни хорове от всички категории – смесени, камерни, еднородни, младежки, детски.
На откриването на Фестивала тази година на централния площад прозвучаха химните на всичките осем страни участници, хористите бяха посрещнати по българска традиция и дефилираха със знамената си по главната улица на града и крайморската алея.
На финалната вечер председателят на СБК Ценко Минкин връчи Диплом с плакета от Съюза на българските композитори „за най-добро изпълнение на българска песен от чуждестранен хор“ на Камерен хор „Белле вочи“ – Хага, Кралство Холандия, с диригент Недялка Тодорова за изпълнението на песента „Ръченица“ от Добри Христов и Диплом с плакета от Съюза на българските композитори „за изпълнение на нова (премиерна) българска песен“ на Момичешки хор „Канцона“ – Мурована-Гослина, Полша, с диригент Адриана Вторковска-Кубинска за изпълнението на песента „Дъга“ от Виктор Чучков.